Jag har under våren gått SmartTime® Öppen kurs. Det var mycket intressant att träffa andra från olika företag och dela erfarenheter.Det blev många intressanta diskussioner!

Syftet för min del med att gå SmartTime® utbildningen, var dels att utvärdera om kursen skulle kunna passa i HiQ Stockholms kursprogram för konsulter och chefer, men också för att jag var nyfiken på om jag själv kunde bli mer effektiv.

Jag har inte blivit besviken! För egen del har jag blivit mycket bättre på att planera bl.a. Nu planerar jag dagligen, på både dag-, vecko- och månadshorisont och upplever att jag har mycket bättre kontroll på min tillvaro. En stor skillnad är att jag nu upplever att jag styr över min tid. Jag har blivit betydligt bättre på att använda och boka "allt" i min kalender, och därmed kan jag ge ett mer proffesionellt bemötende till både interna och externa kontakter, när jag kan leverera olika uppgifter och projekt.

Jag har även förbättrat mina mappstrukturer, både i mailen och fysiskt, som nu stödjer mitt arbetsflöde på ett bättre sätt. Så nu lägger jag ingen tid på att leta.

Det har varit positivt att utbildningen pågått under en längre tid (6 månader), vilket skapat förutsättningar för att förändringen kommer att hålla på lång sikt. Upplägget med att teori varvades med individuell coachning passade mig. Jag kunde fokusera på de delar som jag själv behövde hjälp med och fick tid under utbildningen att verkligen "göra" förändringen.

Jag tror att många kan vara betjänta av denna typ av utbildning. För HiQs del handlar det om att ha SmartTime® som en del i vårt utbildningsprogram för konsulter och chefer för att göra dem ännu effektivare, men också som ett alternativ som förebyggande hälsovård, dvs som ett verktyg att minska sin stress.

Karin var otroligt entusiasmerande och duktig på att förmedla budskapet. Det var verkligen roligt att lyssna! Jag kan absolut rekommendera denna kurs till alla.

Anna Smedberg
Personalchef HiQ Stockholm
110926