Målet med utbildningen var att ge våra medarbetare verktyg till att planera sitt arbete och sin arbetstid på ett strukturerat sätt och samtidig känna att de har kontroll över sin agenda.
Det var också viktigt för oss att medarbetarna samtidigt fick tips och insikter om hur man kan underlätta vardagen även utanför arbetslivet, då vi tror att det då är lättast att få till en förändring.
 
Allt ovanstående har Kompetensakademin levt upp till. Många har uttalat att utbildningen har hjälpt dem och reaktionerna har varit väldigt positiva. Att kursledaren hade bra kunskap och insikter i ämnet och därmed kunnat ge bra exempel relaterat till både jobbet och privat, gjorde det dels lättare för individen att ta till sig utbildningen, samtidig som det blev roligt och lustfyllt.
 
Vi fortsätter nu samarbetet och utvecklar det med profilanalyser samt workshop, där målet är en ökad kunskap om våra styrkor samt svagheter i ledningsgruppen, för att kunna fatta bra beslut framöver. Vi ser även detta som ett positivt sätt att vidareutveckla vår grupp.
 
Jag rekommenderar Kompetensakademin och deras tjänster till alla som har medarbetare som har mycket att göra, och som är intresserade av att utveckla sin ledningsgrupp eller grupper i stort.
 
Mats Anund
Chef IT avdelningen, Spendrups.