Har precis gått en utbildning och lärt mig hur jag ska få större kontroll på min tid genom bättre struktur och rutiner kring mejl, uppgifter och möten. Det bestod av teori och individuell coachning vid min arbetsplats kring hur jag ska organisera mitt arbete. Strukturerad som jag är hade jag rätt bra koll på allt innan och trodde väl inte att det skulle ge så mycket, men jag hade fel. Med dessa rutiner och tankesätt har ännu mer tid frigjorts och jag känner att jag har en chans att hinna med mina dubbla uppdrag som jag har just nu.

Numera är det nästan aldrig mer än 5 mejl i min inkorg när jag går hem om dagarna - vilket jag trodde var en omöjlighet. Jag skickar ofta ut frågor i organisationen och hade tidigare svårt att komma ihåg om jag fått svar eller inte. Nu har jag ett uppföljningssystem som är lätt att följa så jag tappar sällan några bollar. Har också lärt mig hur mycket tid jag behöver till det viktiga, men ofta förbisedda, nämligen tid för planering. Det gör att jag kan styra upp både mina och andras möten så de blir effektivare, vilket leder till bättre och snabbare resultat för fler än jag.

Vi träffades hos oss vid tre tillfällen med några veckors mellanrum, vilket gjorde det lättare att jobba in rutiner och smälta en bit i taget. Vi var en grupp från min enhet som gick samtidigt, vilket gör att vi lättare kan inspirera varandra dagligen.

Tror du att du kan ha nytta av att få lite mer gjort på kortare tid? Då kan jag verkligen rekommendera just den här coachen - Karin Kullberg, en fd IT-konsult och säljare från Telia och HiQ, dvs med stor vana av stressigt jobb. Hon leder mycket inlyssnande, engagerat och mjukt till individanpassat resultat.

Ingela Norelid, t.f chef Trafikinformation, SL